Скадовський районний методичний кабінет

Головна | Реєстрація | Вхід
Понеділок, 29.04.2024, 03:16
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Архів записів
Головна » 2016 » Грудень » 6 » Сучасні виховні технології у практиці роботи
10:26
Сучасні виховні технології у практиці роботи

Сучасні виховні технології у практиці роботи

02 грудня 2016 року в Таврійській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів проведено семінар заступників директорів з виховної роботи «Виховання як управління процесом розвитку особистості».

Гостей зустріли директор школи Ольга Зінченко, сільський голова    Тетяна Галянтова, заступник директора школи з виховної роботи Наталія Репінська та найактивніші члени учнівського самоврядування, які привітали гостей теплими словами, із гумором підкреслили складність професії заступника директора з виховної роботи та гостинно запросили усіх до  школи. Після огляду  Кімнати школяра з національно-патріотичного виховання, світлиці, виставок та експозицій семінар розпочав свою роботу. Структура передбачала теоретичну та практичну частини.

Порядком денним розглядалися питання: завдання районного методичного об’єднання заступників директорів із виховної роботи; нормативно-правове забезпечення виховної роботи в поточному навчальному році;  сучасні виховні системи й технології виховання; новинки педагогічної літератури з питань управління виховним процесом.

  Перед присутніми виступила методист комунальної установи Скадовський районний методичний кабінет Наталія Мітюхіна, яка проаналізувала  роботу районного методичного об’єднання  за 2015-2016 н.р., акцентувала увагу на організації виховної роботи в загальноосвітніх навчальних закладах у 2016-2017 навчальному році, завданнями районного методичного об’єднання заступників директорів з виховної роботи на поточний рік та ключових нормативних документах у сфері освітньої політики щодо виховання.

Крім того, запропонувала для використання в роботі методичний порадник, у якому підібрано матеріал про філософію інновацій, сучасні виховні системи, їх особливості та теоретичні бази. Особливу увагу приділила технології національно-патріотичного виховання, «Далтон-плану» та його реалізації в педагогічній виховній технології.

 Продовжуючи обговорення  теми, із доповіддю із практики роботи «Сучасні технології виховання в Таврійській ЗОШ І-ІІІ ступенів» виступила заступник директора з виховної роботи Наталія Репінська, ознайомивши колег з використанням  на практиці сучасних технологій виховання. Звернувши  особливу увагу на проектну, ігрову технології  та  технологію саморозвитку  особистості, вона запросила до співучасті  класного керівника 10 класу Віру Зінченко,  президента 10 класу Тетяну Ільїну та ученицю 8 класу, переможницю районного конкурсу «Наша земля - Україна», Коваленко Дар’ю. 

Віра Зінченко звернула  особливу увагу на роботу класного самоврядування в проектній діяльності. Тетяна  Ільїна підготувала  комп’ютерні презентації «Що для мене значить Україна» та «Звіт Президента 10 класу», у яких представлені хід та результати роботи над  обласною  комплексною програмою національно-патріотичного виховання «Дитина-громадянин-патріот Батьківщини». Дар’я Коваленко представила увазі гостей творчу роботу «А там гримить, а там стріляють…», присвячену подіям на Сході нашої країни.

  Продовжив хід роботи семінару показовий виховний захід «З Україною в серці», який підготувала класний керівник 6 класу  Людмила Суходол. На прикладі ігрової технології у формі квесту Людмила Владиславівна  зі своїми вихованцями здійснила  уявну подорож по Україні. Діти  були активними учасниками  заходу, із задоволенням декламували вірші,  показували інсценізації, співали пісні, працювали в групах ( складання  пазлів «Карта України»), відпускали голубів миру в різні куточки нашої країни та дарували один одному серця  із побажаннями миру й добра. На зупинці     «Пам’ять» діти запалили свічки  на честь загиблих в зоні  АТО земляків та разом з усіма присутніми вшанували їх подвиг хвилиною мовчання.

    Захід був дуже емоційним, викликав багато вражень та  переживань у всіх присутніх. Гості подякували учням 6 класу та класному керівнику, побажали миру, щастя, успіхів у навчанні. 

Насамкінець Наталія Мітюхіна запропонувала огляд новинок педагогічної літератури з питань управління виховним процесом.

У ході плідної роботи присутні ухвалили ряд рішень щодо організації виховної роботи в загальноосвітніх навчальних закладах.

Категорія: ЗНЗ | Переглядів: 315 | Додав: skadrmk | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Календар
«  Грудень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Copyright MyCorp © 2024 | Зробити безкоштовний сайт з uCoz